Blogs

Vanaf begin dit jaar schrijft Tanja Schroeder, directeur, maandelijks een blog over haar ervaringen in de evenementenwereld. Tanja vond bloggen altijd al erg leuk en heeft nu zelf de stoute schoenen aangetrokken. Al haar blogs zijn hieronder terug te vinden.

De successen van Eventief

Regelmatig vragen mensen aan me wat onze best case is. Nu kun je je natuurlijk afvragen op welke criteria ik dat zou moeten beoordelen. Is dat het evenement met het hoogste rendement of het grootst aantal bezoekers? Dat kun je allemaal prima meten; harde cijfers en duidelijke resultaten. Of kijk je naar de "zachtere" criteria? Naar een tevreden opdrachtgever bijvoorbeeld. Ik ga er voor het gemak nu even vanuit dat mijn best case het evenement is waar ikzelf het meest tevreden over ben, om welke reden dan ook. En dat zijn er wel een paar. Niet heel veel. Want doorgaans ben ik kritisch. Kritisch op mezelf en ook op de producten van Eventief. Maar zo nu en dan komt er toch wel een pareltje uit onze koker. Hieronder de top 3.

Lees meer...


Geplaatst op: 28-12-2017

Terug in de studiebanken

Steeds op zoek naar nieuwe kennis, stuitte ik ongeveer een half jaar geleden per toeval op de studie Eventmarketing en Livekommunikation aan de Universiteit van Chemnitz. Wow. Dat trok mijn aandacht. Een master in mijn vakgebied. Ik nam contact op met de uni en informeerde naar de toelatingseisen.

Lees meer...


Geplaatst op: 28-11-2017

Is "Eten" de vergeten E van Pine & Gilmore?

Ikzelf en volgens mij ook veel van mijn collega‘s, hebben beslist veel baat gehad bij de theorie van James Gilmore en Joseph Pine uit 1999. Volgens de "Beleveniseconomie", het boek dat de twee heren inmiddels meer dan 15 jaar geleden samen schreven en vandaag de dag nog steeds actueel is, bestaat de perfecte beleving uit vier domeinen. Vier keer de letter E. In een notendop, sterk vereenvoudigd en toegespitst op een evenement, houdt dit het volgende in:

Lees meer...


Geplaatst op: 27-10-2017

Met de Franse slag

Recent werd Eventief benaderd door een vooraanstaand Frans evenementenbureau met het hoofdkantoor in Parijs en een vestiging in Brussel. Voor een evenement van de Europese Commissie in Maastricht zochten zij een hospitality-partner. Ze vroegen zes hostesses en twee hosts voor een aantal taken, namelijk het ontvangen van de gasten, het bijhouden van de gastenlijst, het uitdelen van vertaalkastjes (en weer in ontvangst nemen) en “hengelen": met een microfoon door de zaal gaan om gasten die iets willen vragen, een microfoon ter beschikking te stellen...

Lees meer...


Geplaatst op: 27-09-2017

Het belang van goed personeel!

Tijdens ons eerste evenement, inmiddels zo‘n elf jaar geleden, huurden we via een landelijk uitzendbureau personeel in. Er moesten gasten worden ontvangen en drankjes geserveerd worden. En na afloop werd er een presentje meegegeven. Allemaal niet zo‘n ingewikkelde taken; appeltje eitje zou je denken. Maar zo was het niet. De mensen die het bureau ons stuurde, pasten niet bij het evenement dat we hadden georganiseerd. Ze straalden niet de kwaliteit uit die we de klant hadden beloofd en die wij nastreefden.

Lees meer...


Geplaatst op: 28-08-2017

Tanja@thePark

“Gaat het een beetje me je"? vraagt mijn schoonzus me via de app. “Hou op", antwoord ik. “Ren me letterlijk suf". De maand juli van het jaar 2017 was een bijzondere maand want ik was mede exploitant van het WMC Park.

Lees meer...


Geplaatst op: 27-07-2017

"Musik ist Trumpf"

Onlangs hadden wij een rondleiding in een oude, Middeleeuwse watermolen. De Baalsbruggermolen wordt in oude glorie hersteld en beheerd door een charmante dame op leeftijd (dat formuleerde ze zelf op die manier). Deze dame leidde ons met veel passie rond door haar molen. In elke ruimte stond een kleine geluidsinstallatie. En het eerste dat onze gastvrouw deed, was het knopje "on" indrukken, waarna Middeleeuwse klanken de ruimte vulden. Vervolgens keek ze ons triomfantelijk aan en vertelde over de historie van de molen en de verschillende functies van de ruimtes.

Toen we naar buiten liepen, keken mijn compagnon en ik elkaar aan. "Die snapt het helemaal" was onze conclusie.

Lees meer...


Geplaatst op: 29-06-2017

De 5 grootste fouten bij een zakelijk evenement!

Eventief is strategisch partner voor vele grote en internationale bedrijven op het gebied van live communicatie. Een onderdeel van live communicatie is nog steeds het klassieke zakelijke evenement. Een goed georganiseerd evenement is vooral in deze sector van cruciaal belang. Want is een zakelijk evenement niet goed georganiseerd doordat je steken hebt laten vallen, dan bereik je niets. In tegendeel; je creëert een hoop frustratie bij je gasten en in het ergste geval bereik je met de bijeenkomst het tegenovergestelde. Daarom hebben we een opsomming gemaakt van de vijf grootste, en misschien ook wel meest gemaakte fouten bij een zakelijk evenement:

Lees meer...


Geplaatst op: 23-05-2017

Hoe verminder ik "No Show"?

Er zijn altijd wel wat afwezigen tijdens een evenement. Dat moet je als eventmanager incalculeren. We noemen dat in vakterm: "no show". Eigenlijk betekent het dat gasten die zich hadden aangemeld, simpelweg niet kwamen opdagen. En dat zonder óf met hele late berichtgeving. Jammer genoeg gebeurt dat toch best wel vaak. Dat is niet alleen zonde, maar het kost ook handen vol met geld. In ons vak willen we daarom het aantal no shows beperken tot een minimum. Ik heb zes handige tips voor jullie:

Lees meer...


Geplaatst op: 25-04-2017

Hoe krijgt de eventmanager inspiratie?

Voor een eventmanager is creativiteit onmisbaar. Klanten verwachten immers dat je steeds nieuwe ideeën en passende oplossingen voor hun live communicatie vraagstukken creëert. Een bepaalde mate van (basis)creativiteit moet je zelf wel hebben. Maar creativiteit kun je ook voeden. Je moet geïnspireerd worden. Hoe doen wij dat bij Eventief?

Lees meer...


Geplaatst op: 30-03-2017

Hoe wordt je evenement toekomstbestendig?

Mijn grootste angst als eventmanager is dat ik ouderwets word, dat ik de laatste trends mis en de jongere generatie mij voorbij streeft. Dus elke mogelijkheid om actueel te blijven, grijp ik met beide handen aan. Dat is ook een van de redenen dat ik jaarlijks meerdere vakbeurzen bezoek. In januari van dit jaar was ik op de Best of Events (BOE). Een tweedaagse beurs in Dortmund, waar je als eventmanager eigenlijk niet kunt wegblijven. In het MICE forum trok een lezing mijn aandacht:

Lees meer...


Geplaatst op: 24-02-2017

Tien jaar Eventief - En hoe ons vak veranderd is!

Het is inmiddels ruim tien jaar geleden dat mijn compagnon en ik de stoute schoenen aantrokken en een dinnershow organiseerden. Dat was ook meteen het begin van ons bureau Eventief. In die tien jaar is er veel veranderd. Want de crisis ging ook aan ons niet geruisloos voorbij. Daarbij hebben we natuurlijk ook ons dienstenpakket fors uitgebreid met ons eigen hospitalityteam. We worden wel eens gevraagd hoe we al zo lang kunnen bestaan. "Hoe bedoel je?", vraag ik dan een beetje uitdagend.

Lees meer...


Geplaatst op: 20-01-2017
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Meer informatie    OK