Politieke events

“Jullie moeten meer evenementen organiseren, live communicatie is immers de meest effectieve manier om met je doelgroep te communiceren", predik ik regelmatig naar mijn man. Geamuseerd kijkt hij me dan op zo‘n momenten aan en zegt vol overtuiging: “Maar dat doen we toch al lang."


Harold bedoelt hiermee de grote partijcongressen en ledenvergaderingen die het CDA met regelmaat organiseert. Moet organiseren; want zo staat het in de staturen van de partij. Maar dat terzijde.

Mooie locaties en aansprekende sprekers
Zowel landelijk als regionaal ben ik hierbij vaak aanwezig. Ik vind het op de eerste plaats gezellig om met hem mee te gaan en een aantal van onze vrienden te ontmoeten. Daarnaast, ik geef het toe, is dat ook vaak de enige keer in de week dat we tijd samen kunnen doorbrengen. Maar, last but not least, ben ik ook zeer zeker nieuwsgierig naar deze bijeenkomsten. Ze worden vaak op mooie centrale locaties georganiseerd en er zijn altijd aansprekende sprekers en vooraanstaande politici aanwezig. Mensen die echt wel wat te melden hebben, mensen met visie en daadkracht.

Zover zo goed; dat hebben ze allemaal mee. Mooie locaties en aansprekende sprekers. En dan? Tja, dan is het toch wel behelpen. Wat ik meestal zie zijn grote logge bijeenkomsten, waarin vooral veel vanuit een spreekgestoelte wordt gesproken en waar alleen bij de behandeling van de amendementen interactie vanuit de 'zaal' is. “Dat kan niet anders", zegt mijn man dan. “Dat moet zo." Flauwekul vind ik. Dat kan best anders. Veel interactiever, dynamischer en meer van deze tijd.

Digitaal tijdperk
Ik verbaas me er steeds vaker over dat politieke partijen, die tenslotte enorm veel impact op onze samenleving hebben, zo weinig gebruik maken van moderne evenemententechnieken. Bijvoorbeeld van de mogelijkheid om via een app te stemmen of een hybride evenement te organiseren. Dat laatste is een evenement dat je filmt en dat live gaat via allerlei kanalen, waarbij thuisblijvers de kans krijgen om mee te doen. Ik ben digitaal niet eens zo heel erg sterk dus ben van mening dat als ze daar induiken er heel veel goeds uit kan komen. In ieder geval zou ik zeggen: praat eens met de jonge garde van de partij en betrek hun erbij.

Houten Klaas
Mijn leukste ervaring? Toen onze kinderen nog klein waren werd er een “Limburgse dag" georganiseerd waar we met het hele gezin naartoe gingen. Een gezellige dag voor politici samen met hun gezinnen. Hoogtepunt zou de speech van de toenmalige minister-president Jan Peter Balkenende zijn. Dat gebeurde ook. We waren toch wel onder de indruk van zijn verhaal en spraken daar in de auto over tijdens de terugweg. Félipe onze zoon, toen 6 jaar, zei ineens dat het zo leuk was dat meneer Balkenende ook even was komen spelen. We keken verbaasd naar de achterbank. Blijkbaar had de minister-president eerst een rondje langs de kids in de kidscorner gemaakt en ze persoonlijk begroet. Achteraf was het dan toch nog niet zo‘n houten Klaas...

Tanja Schroeder
Directeur Eventief


Geplaatst op: 26-02-2019

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Meer informatie    OK