Tanja@thePark

“Gaat het een beetje me je"? vraagt mijn schoonzus me via de app. “Hou op", antwoord ik. “Ren me letterlijk suf". De maand juli van het jaar 2017 was een bijzondere maand want ik was mede exploitant van het WMC Park.


Het Wereld Muziek Concours
Een keer per vier jaar vindt in onze home town Kerkrade het Wereld Muziek Concours (WMC) plaats. Insiders noemen het ook wel het Wimbledon van de Blaasmuziek. Rondom de veelal spectaculaire wedstrijden van allerlei korpsen uit de hele wereld, is er een groot “buitenfestival". Op meerdere plaatsen in onze stad staan grote podia en paviljoenen. Er komen duizenden gasten die met ons Kerkradenaren én de muzikanten uit de hele wereld, feestvieren. Een van de onderdelen van het buitenfestival is het Stadspark, dat voor deze gelegenheid wordt omgetoverd tot het WMC Park. In dit park is een podium opgebouwd met elke avond live muziek, een mooi overdekt terras waar je een lekker drankje kunt nuttigen en ons paradepaardje; het pop-up restaurant.
Met “ons", bedoel ik trouwens mijn compagnon Peggy én een nieuwe compagnon Marc van der Sluis. Marc is een toffe peer. We hadden al vaker met hem samengewerkt en ons ondernemers DNA lijkt erg veel op elkaar. Daarom durfden we ook deze sprong samen te maken.

Strijders
Een eigen restaurant is geen sinecure. Werkelijk, wat heb ik respect voor mensen die altijd een restaurant bestieren. Never a dull moment. Topsport vind ik het. Onze vaste Eventief medewerkers noemden zichzelf “strijders" na dat ene weekend met meer dan 800 gasten die we van eten hadden voorzien.
De werkzaamheden die ik verrichtte in ons park waren zeer divers. Ik was met name gastvrouw in het restaurant, maar ik heb ook walking diners geserveerd en waterijsjes verkocht. Ik heb personeel aangenomen, gecoacht, getroost en ontslagen. Ik heb wc‘s gepoetst, de vaatwasser schoongemaakt en letterlijk “kots" opgeruimd. Zo uitvoerend heb ik al jaren niet meer gewerkt. Lekker basic. Met beide beentjes op de grond.

Veel geleerd
Ik heb me dagelijks afgevraagd of ik nu goed of verkeerd bezig was. Wat ik zeker weet is dat ik veel geleerd heb. Ik heb een hoop nieuwe mensen leren kennen. En van deze mensen weer nieuwe werkwijzen. Ik heb geleerd hoe afhankelijk we ook alweer van het weer zijn. Ik heb geleerd dat als je in een keuken met een mes zwaait, de kok niet blij met je is. En ik heb geleerd dat je ook onverkoopbare Duitse wijn kunt verkopen, als je maar een goed verhaal vertelt. Ik heb genoten van ons WMC Park.
Dank aan Marc, Peggy, Anke, Wouter, Anne en Eline. Dank aan alle Eventievers, aan de keukenbrigade, aan mijn moeder, mijn beide kinderen en aan mijn man. Hij is mijn steun en toeverlaat. Dank aan allen die Tanja@thePark mogelijk gemaakt hebben. Tot over vier jaar @thePark!

Tanja Schroeder
Directeur Eventief

Geplaatst op: 27-07-2017

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Meer informatie    OK