Actualiteit - we zijn genomineerd...

Toen ik begon met bloggen, inmiddels zo‘n zeven jaar geleden, leerde onze “blogjuffrouw" ons dat je altijd blogs “op voorraad" moet hebben. Het kan immers zo maar zo zijn dat je een keer geen tijd en inspiratie hebt en je moet je volgers toch op tijd bedienen. Meestal heb ik een blog dus al weken op de plank liggen, maar deze keer is het anders. Op tweede paasdag kreeg ik namelijk een mailtje dat ons bedrijf Eventief is genomineerd voor een prijs. De Parkstad Limburg Economy Award. Ik dacht eerlijkheidshalve eerst dat het spam was, want ik verwachtte dit niet op tweede paasdag. Toch was het echt waar. En aangezien dat op dit moment onze actualiteit is, vind ik dat ik daar dan over moet schrijven.


Zware tijden
Ik voel me vereerd. En ik kan er ook wat mee. Waarom zouden we die prijs dan nu moeten krijgen?, vroeg ik me af. En ik denk dat we hem krijgen als waardering dat we zo mega hard gewerkt hebben het laatste anderhalf jaar. We zijn door de pandemie (ik wil het “c" woord niet meer gebruiken) enorm hard onderuit gehaald. We hebben tonnen omzet gemist, ons team is gehalveerd en er zijn opdrachtgevers verdwenen. Sommigen door faillissement en anderen doordat ze andere keuzes gemaakt hebben op marketing gebied en deze keuzes nu voor jaren dichtgetimmerd zijn. Daarnaast nam mijn compagnon afscheid. Ze was er klaar mee om te wachten totdat de wereld weer normaal werd. Ik kon het haar niet kwalijk nemen en we zijn nog steeds vriendinnen. De keiharde realiteit echter was dat er van Eventief nog maar de helft over was. Letterlijk en figuurlijk.

Ik had er slapeloze nachten van. Hoe moest dit nu verder gaan? Wat zou de koers moeten worden? Of moest het schip dan nu ook maar definitief zinken?

Trots
Uiteindelijk was de conclusie dat ik niet alleen maar het ondernemerschap, maar de hele live communicatie branche te leuk vond om te stoppen. Van mijn goede vrienden Harm en Dionne Wiertz kreeg ik de wijze raad om heel dichtbij huis versterking en opvolging te zoeken, namelijk bij mijn eigen kinderen. Ze werden vennoot.

En wat heeft dat goed uitgepakt. We hebben samen gestreden om niet alleen maar te blijven drijven, maar we hebben koers gezet met nieuwe vennoten, klanten, partners en medewerkers. En het gaat beter dan verwacht. We hebben namelijk gewoon een goed bedrijf zo blijkt. We hebben veel kennis en expertise, een goede naam en nu ook nog nieuwe jeugdige elan. We hebben niet alleen maar bestaansrecht, maar we doen het weer hartstikke goed. De nominatie vind ik dus verdiend. Daarom ga ik ook niet tegen mensen verlegen doen en zeggen “ach ja...". Nee; ik ben er gewoon trots op dat we mee mogen doen in de regatta en geniet van het moment van succes!

We zijn natuurlijk ook benieuwd hoe dit avontuur afloopt. Wil je ons helpen en ben je ook een fan? Dan kun je op ons stemmen via de volgende link:
Genomineerden Parkstad Economy Award 2023 - Parkstad Limburg Economy Award


Tanja Vornberger
Directeur Eventief

Geplaatst op: 28-04-2023

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Meer informatie    OK