Op de fiets door Limburg

Wow, waanzinnig sterk! Dat was mijn eerste reactie op de verkiezingscampagne van de Limburgse CDA kandidaat Jeroen Lenaers, voor het Europees Parlement. Jeroen fietste in zo‘n 20 etappes dwars door de provincie Limburg. Van Noord naar Zuid, van Mook naar Maastricht. Alle gemeenten heeft hij bezocht. Dat hij fietste was op zich niet zo bijzonder en uniek. Mensen fietsen wel vaker door Limburg. Het leuke van deze actie was namelijk dat je een etappe met Jeroen mee kon fietsen. En niet op zomaar een fiets. Nee, op een echte 7-persoons conferentiefiets, waarbij je in een ronde zit en met elkaar in gesprek kunt komen.


Helemaal van deze tijd
Waarom vond ik deze actie zo´n knaller? Ten eerste was het een duurzame actie. Er werd immers op spierkracht voortbewogen, dus geen brandstof verspild of milieu vervuild! Ten tweede bracht Jeroen mensen in beweging. Fietsen is hartstikke gezond en daarbij ook zeer laagdrempelig. Iedereen kan op de fiets. Ten derde creëerde Jeroen een leuke mogelijkheid om hem te ontmoeten. Hij zat immers ook op de fiets, waardoor je heel informeel met hem in gesprek kon komen om jouw persoonlijke boodschap mee te geven of een prangende vraag te stellen. Op de vierde plaats was de fiets een eyecatcher. Hij viel goed op in het straatbeeld, dus mensen spraken erover. De actie was al snel “hot". Mensen maakten zelfs foto´s en filmpjes en plaatsten deze op Instagram en Facebook; dat is natuurlijk waar marketeers helemaal gelukkig van worden. Ten slotte was er ook een bepaalde symboliek in de actie. Jeroen zat zelf aan het stuur en bepaalde de koers. Dat is immers wat een Europarlementariër gaat doen.

Positief resultaat
Zelfs ik fietste een etappe mee. En dat wil wel wat zeggen, want ik ben weliswaar best wel sportief, maar helemaal geen geoefende fietser. Op maandag 20 mei jl. zijn we met een Kerkraadse delegatie van Kerkrade naar Bocholtz gefietst. We hebben flink lol gehad, de Buitenring van allerlei kanten kunnen bekijken en ook de sportieve inspanning was prima te doen. Belangrijk om te vertellen: Jeroen is met ruim 50.000 stemmen in het Europees Parlement gekozen. Proficiat Jeroen! Je Kerkraads fietsteam wenst je heel veel succes de komende vijf jaar!


Tanja Schroeder
Directeur Eventief


Geplaatst op: 28-05-2019

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Meer informatie    OK