Mijn eerste job

Romy is al 8 jaar hostess bij ons bedrijf Eventief. Ze is kort na haar 16e verjaardag begonnen en binnenkort wordt ze 24. Voor een bijbaantje is dat, zeker in de huidige tijd, een eeuwigheid. Ze rondt op dit moment een HBO opleiding af en kijkt positief naar de toekomst. Terecht want de wereld ligt aan haar voeten. Ze heeft nu al verschillende aanbiedingen voor een vaste baan gehad. Waarschijnlijk zal Romy straks afscheid nemen van Eventief en dat zouden we uiteraard heel jammer vinden. Maar….. een trots gevoel overheerst. We zagen haar groeien van een verlegen, bijna timide puber naar een trotse, mondige jonge dame die van wanten weet. Onlangs sprak ik haar uitgebreid. Ik was in de businessclub van Roda JC en Romy maakte als hoofdhostess een controleronde.


Positieve feedback

“Ik krijg tijdens beoordelingsgesprekken vaak positieve feedback over mijn persoonlijkheid", vertelde ze. “Ik kan blijkbaar goed samenwerken, maar ook prima zelfstandig functioneren. Ik heb geleerd wat gastvrijheid inhoudt en ben het gewend om met stressvolle situaties om te gaan. Dat heb ik voor een groot gedeelte bij jullie geleerd, zei ze in volle overtuiging. Stiekem glim ik dan toch wel van trots op zo‘n moment.

We hebben flink moeten lachen. Romy vertelde over haar eerste job, toen ze 4 uur lang cocktailglazen moest leegschudden en met blauwe vingers van de kou naar huis ging. Of hoe ze samen met de banqueting manager van Kasteel Vaeshartelt bijna vertwijfelde toen de bruid haar openingsdans persé wilde oefenen in een ruimte die ze net moeizaam had ingericht en ingedekt voor het diner. Ook sprak ze over de mooiste klus die ze ooit had gedaan: recent deelde ze tijdens een festival voor mensen met een verstandelijke beperking gratis water uit. “Ik had nog nooit zoveel lieve en aardige reacties gekregen als toen".

Juniorchefs

Enfin, Romy is niet de enige. We hebben een grote groep trouwe, loyale Eventievers die de spaken vormen van onze trots: ons eigen hospitalityteam. Stuk voor stuk kanjers die zich bij ons ontwikkeld hebben tot zelfstandige jonge volwassenen. Die bovendien al lang niet meer alleen een drankje serveren, maar bijvoorbeeld ook leiding geven, rapporteren aan klanten, presenteren en mee ontwerpen. Trouwens, en zeker niet op de laatste plaats moet ik ook mijn kids op deze plaats noemen, die het al vele jaren super doen en echt een steun en toeverlaat voor Peggy en mij zijn. De “Juniorchefs", zegt hun opa dan met een big smile.

En er is heel goed nieuws voor iedereen die een bijbaan zoekt, nu, of in de nabije toekomst! We breiden ons team uit met nieuwe medewerkers. Dus wil je ook een super coole job waar je op locaties en plekken komt, waar niet zo maar iedereen komt én wil je net als Romy heel veel levenslessen krijgen voor je verdere carrière, een netwerk opbouwen en natuurlijk lekker verdienen? Je bent welkom! Stuur me een persoonlijk mailtje. En net als met elke Eventiever maak ik ook met jou graag persoonlijk kennis.

Tanja Schroeder

Directeur Eventief


Geplaatst op: 28-08-2019

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Meer informatie    OK