Een echte showstopper

Mijn vorige gastblog ging over hoe bij André Rieu alles tot in de puntjes verzorgd is. Nu wil ik jullie graag meenemen in een aantal hoogtepunten voor ons team. Want we hebben keihard gewerkt, maar ook veel gelachen…


Op zoek naar piccolo's
Al maanden voordat het eerste concert plaatsvond, waren wij op kantoor als gekken op zoek naar personeel. Rieu Productions vroeg namelijk niet twee of drie piccolo‘s, maar op sommige dagen vroegen ze er wel 25. En ook niet voor twee of drie dagen, maar voor 15. Je snapt de heisa. Door de coronacrisis hebben wij op dit moment veel mensen in dienst die minderjarig zijn. Er is een soort ‘gap‘ ontstaan omdat we anderhalf jaar lang geen mensen in dienst namen. Wil je als piccolo werken? Dan moet je 18+ zijn... Teleurstellend voor sommigen. Maar regels zijn regels.

Over de taken van de piccolo‘s heb ik jullie in mijn vorige blog al bijgepraat. Heb je die nog niet gelezen?
Klik dan hier.

Lol en plezier
Ik heb ontzettend gelachen als ik naar onze Eventievers keek. De stoerste jongens leken ‘de perfecte schoonzonen‘ als ze zich op een rustig tempo, arm in arm met een bejaarde vrouw over het plein bewogen. Een van onze toppers wilde "echt niet in zo'n opvallende outfit" in de stad gezien worden maar liep uiteindelijk voorop in de polonaise - vrolijk zwaaiend naar de camera.

Ik hoor je denken, wat doen die piccolo‘s dan wanneer het concert van start is gegaan? Het antwoord is dansen. Want dat is wat onze mensen voornamelijk doen: dansen. Walsen, ‘sjunkelen‘ en met de bezoekers de polonaise lopen. En losgaan tijdens het optreden van de special guest. Het eerste weekend keek iedereen er stiekem best wel tegenop. “Ik weet toch helemaal niet hoe ik een wals moet dansen?", hoorde ik uit alle hoeken. Maar toen ik het laatste weekend besloot om nog eens mee te gaan, kon ik mijn ogen niet geloven. Ze gingen allemaal los. Shawn trok een vrouw in een groene jurk uit het publiek en gooide haar nog nèt niet de lucht in. Een echte showstopper!

Succes
Volgens mij is ons team door deze opdracht weer een stuk hechter geworden en heeft iedereen een hele leuke maand gehad. Anne en ik waren na afloop stiekem wel blij dat we even niet meer hoefden te berekenen hoe we in godsnaam 25 man in Maastricht gingen krijgen. In het bijzonder wil ik onze Noël nog bedanken. Hij heeft alle 15 concerten meegedraaid!

Niet alleen wij vonden het project geslaagd. We zijn door Rieu Productions benaderd om weer partner te zijn in het verzorgen van de piccolo‘s tijdens de kerstconcerten in december. Dat is voor ons een groot compliment. Stay Tuned.


Mérou Schroeder
Vennoot Eventief

Geplaatst op: 29-09-2022

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Meer informatie    OK