Sprekers

Goede sprekers zijn schaars en het is het ook nog eens zo dat niet iedere goede spreker bij elk business event past.


Gamechanger
Onlangs had ik een discussie met een spreker die zijn zeer persoonlijk verhaal vertelt tijdens zakelijke evenementen.
De persoon in kwestie had een flinke tegenslag in zijn leven gehad en deze weten om te zetten in een gamechanger.
Hij had zoveel kracht en inspiratie uit de ellende rondom zijn gezondheid gehaald dat hij zijn hele leven omgegooid had.
Zo had hij zijn baan opgezegd. En met succes, want hij was nu veel gelukkiger.

Zijn boodschap is dat je vooral niet uit angst moet blijven hangen in een job, maar je horizon moet verbreden. Soms hoort daar dan ander werk bij.

Misschien kortzichtig van mij. Althans, hij vond het kortzichtig, maar ik zou hem niet snel boeken voor een intern event
bij een van mijn klanten. Ik zou het niet op het geweten willen hebben als na de jaarlijkse bedrijfsborrel ineens een stuk of wat mensen hun baan opzegt omdat ze geïnspireerd werden door de spreker. Ik vertelde hem mijn bedenkingen en vroeg of hij zijn verhaal misschien ook kon aanpassen. Bijvoorbeeld dat je bij je huidige werkgever verdieping kunt zoeken of het gesprek kunt aangaan over je carrière als je daar behoefte aan hebt. Maar daar trok hij niet zo aan.

Nieuwe uitdaging
Wie onlangs ook de stoute schoenen heeft aangetrokken en geboekt kan worden als spreker is mijn “schone zus". Mirjam Schroeder kan een inspirerend verhaal vertellen over haar “bumpy" story als ondernemer in de hospitality industrie. Ik kan haar van harte aanbevelen als je een event hebt waar ondernemers een keer een eerlijk en realistisch verhaal willen horen van een collega-ondernemer. Het gaat van faillissement tot grote successen. Het gaat over vallen en opstaan. Over zoals het leven eigenlijk ook is. En met haar enthousiaste aard vertelt ze het ook nog eens heel vermakelijk.

Heb ik nog andere tips met betrekking tot een spreker? Jawel. Probeer het interactief te maken. Zorg dat de spreker de gasten erbij betrekt. Hoe? Dat vertel ik je graag in een persoonlijke afspraak.


Tanja Vornberger
Directeur Eventief

Geplaatst op: 31-05-2023

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Meer informatie    OK