Op reis

In een van mijn eerste blogs "Hoe krijgt de eventmanager inspiratie?" heb ik beschreven waar ik door geïnspireerd raak. Waardoor ik nieuwe ideeën opdoe en geprikkeld word om uit mijn comfortzone te gaan en nieuwe concepten voor onze klanten te bedenken.
Één van mijn adviezen was en is nog steeds: "Ga op reis".


Mensen die mij beter kennen, weten dat ik dit advies in ieder geval zelf consequent opvolg en er zelfs in doorschiet volgens de critici. Zo ook de titel van het interview dat onlangs met mij in De Limburger stond, ter gelegenheid van land 104 dat ik had bezocht. "Globetrotter als obsessie", luidde de titel. Ik moet het er maar mee doen. Het is trouwens een heel erg leuk artikel, complimenten Vikky.

Flow
Reizen is mijn lust en mijn leven. De reis "an sich" vind ik om te beginnen al geweldig. Ik raak dan in een flow waarin mezelf verplaatsen over de aardbol het belangrijkste is. Geen telefoontjes, mailtjes of vragen van mensen. Nee; serene rust is het die ik ervaar. Ik vind ook alles leuk onderweg, zelfs wachtrijen om een visum te krijgen of het eten in het vliegtuig.
Op vliegvelden ben ik graag. En het liefst op grote hubs zoals Singapore waar ik laatst twee keer een tussenlanding had. Die smeltkroes van culturen, waar je ongegeneerd naar mag kijken. Fantastisch toch!?
In het vliegtuig schrijf ik mijn blogs. Nuttig bestede tijd. Als ik liever wil slapen, dan heb ik oordoppen en een slaapmasker.
Dat helpt echt. Mensen vragen weleens of het vele reizen een soort vlucht van me is. Zo ervaar ik dat niet. Ik kom namelijk ook altijd weer graag thuis en heb het daar prima naar mijn zin. Nee, het is echt de magie van het reizen. Het maken van de trip en ontdekken van nieuwe landen, andere culturen en landschappen. De wereld is zo mooi. Ik wil dat allemaal zien. En ruiken, proeven en voelen.

Inspiratie voor mijn job
Voor mijn werk als creative director bij Eventief is het een gift. Ik kom vaak naar huis met ideeën voor nieuwe campagnes, nieuwe producties of een voorstel om lopende zaken te verbeteren. Ik raak meestal geïnspireerd door kleinigheden. De decoratie van de lobby in het hotel, de boot waar we mee naar de duikplek gaan of de kleding van de stewardessen. Ook culinair wordt mijn horizon ruimer door gerechten die ik eet of drankjes die ik proef. Al is dat laatste niet altijd een succes als ik aan de Egg cream denk in New York.

Het meest verheug ik me op mijn "trip around the world" waar ik onderzoek zal doen voor mijn masterthesis. Deze zal als thema "Robots in de dienstverlening" hebben. In de landen die ik ga bezoeken, houd ik interviews met experts op het gebied van robotica en ga ik op locaties observeren hoe gasten reageren op robots. In Tokyo is dat in een hotel dat gerund wordt door robots. Spannend alweer.

Tips
Heb ik tips voor andere creatievelingen? Neem een schrift mee en schrijf indrukken op. Je vergeet snel wat je allemaal ziet, als je het dan later terugleest helpt dat. Verder maak ik veel foto's. Foto's visualiseren. Er zijn ook apps waar je dit soort aantekeningen kunt maken. Maar ik heb dan toch liever mijn vertrouwde ouderwetse Moleskine boekje. Slaap in hostels en ontmoet daar andere reizigers die waardevolle tips voor je hebben om nog meer nieuwe spots te ontdekken! De beste tips ter plekke krijg ik door Trip Advisor. Ook daar vertrouw ik op de ervaringen van andere reizigers.

Tanja Schroeder
Directeur Eventief

Geplaatst op: 31-07-2018

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Meer informatie    OK