Rumble in the Jungle

Bokswedstrijden hadden vroeger iets geheimzinnigs voor me. Het waren grote events die met veel “tam tam" werden aangekondigd en mijn vader zette er regelmatig midden in de nacht de wekker voor. Legendarisch was de wedstrijd in Kinshasa, de hoofdstad van Zaïre (tegenwoordig is dit de Democratische Republiek Congo), in 1974 tussen Muhammad Ali en George Foreman. “The Rumble in the Jungle". Het hield de hele wereld bezig.


Eerste wedstrijd
De afgelopen maanden hield niet de hele wereld, maar wel ons huishouden, zich bezig met een bokswedstrijd. Namelijk de eerste wedstrijd van mijn dochter en onze vennoot Mérou. Na haar dansopleiding kon ze maar moeilijk een sport vinden die haar voldoende uitdaging bood. Ik was, eerlijk is eerlijk, niet bepaald vrolijk toen ze het had gevonden in kickboksen. En ik werd ook niet blijer toen ze zoveel talent bleek te hebben dat ze wedstrijden mocht boksen.

In eerste instantie zei ik gekscherend: “Daar komt niks van in." En: “Dat verbied ik je." Maar ik wist eigenlijk meteen al dat ze ervoor
zou gaan.

Wilskracht
De wedstrijddatum naderde gestaag. Eetpatroon en trainingsschema werden een belangrijk onderwerp in ons dameshuishouden. Regelmatig zat ik braaf de tapes te rollen waar ze haar handen mee beschermt. Zoals een moeder dat nu eenmaal betaamt. Gezond eten met veel groente en fruit deden we al. Die aanpassing was verwaarloosbaar. Regelmatig kwam ze thuis met blauwe plekken en kwetsuren, maar dat kon haar weinig schelen. Ze moest 8 kilo afvallen voor haar wedstrijdgewicht. De laatste dag ging ze nog bij vrienden in de sauna. Er moest nog een halve kilo vanaf. Ik heb respect voor haar wilskracht! Kanjer is het!

Ik vond het vreselijk om naar de wedstrijd te gaan kijken. En toen ik op de locatie kwam, dacht ik: waar in godsnaam zijn we nu beland? Het was warempel een echt event. Met entreegeld, een spreker, tribunes enzovoorts. Net als op televisie, alleen kleiner.

De uitslag was uiteindelijk onbeslist. De dames waren even sterk. Het ging er fair en sportief aan toe. Ook de sfeer was goed, daar kan niemand wat over zeggen. Mijn dank gaat trouwens uit naar haar trainers. Ze zijn allemaal betrokken en zorgzaam! Daarom heb ik er ook nu meer vrede mee dat ze weer een wedstrijd gaat boxen. En wel op 9 december aanstaande. We keep you posted!


Tanja Vornberger
Directeur Eventief

Geplaatst op: 31-08-2023

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Meer informatie    OK