Terug naar overzicht

BBQ

30 september 2025
Eventief

Onlangs hebben we twee keer het culinaire gedeelte van een evenement ingevuld met een barbecue. We organiseerden voor de gemeente Heerlen een ontvangst op het dakterras van het gemeentehuis en we faciliteerden een huwelijk waarbij er een diner was bij het bruidspaar in de tuin. Beide keren gooiden we de barbecue aan.

Oorsprong

Barbecueën is feitelijk de oudste vorm van maaltijdbereiding. Sinds mensen vuur hebben ontdekt, wordt vlees erop bereid. Door vlees te verwarmen wordt het ten eerste smakelijker, en daarnaast ook gemakkelijker door maag en darmen verteerd. Het gevolg was dat de mens meer energie had en daardoor het brein kon groeien. In feite heeft de mens zich hierdoor beter ontwikkeld. Voor geïnteresseerden geeft de volgende site een leuke kijk op deze geschiedenis: klik hier.

Privé vind ik “grillen”, zoals de Duitser zegt, ook een succes. Regelmatig nodig ik familie en vrienden uit in mijn tuin en wordt er een stuk vlees bereid op de grill. Je kunt er trouwens ook heel erg creatief mee zijn. Het toonaangevende merk Weber heeft allerlei features en hulpmiddelen om vlees echt anders te bereiden. Ik herinner me nog het gezicht van mijn vader toen hij bij ons thuis een haantje achterstevoren op de barbecue zag “zitten”. Een methode die we dus hadden geleerd uit de Weber's Grillbibel.

Interactie

En ook zakelijk zijn we dus volop aan het barbecueën. We hebben inmiddels Jeroen in ons team, onze private chef, die dit voor zijn rekening neemt. Hij is van origine kok en heeft veel passie voor lekker eten. En dat merk je aan de gerechten die hij maakt. Bovendien houdt hij overzicht, weet hij hoe je grotere voorraden kunt maken en bereidt hij ter plekke ook salades en vegetarische opties voor. Aan alles is gedacht. Persoonlijk vind ik het sterk dat er contact is tussen de gasten en de kok en dat er veel ruimte is voor individuele wensen van de gasten. Het stuk vlees of vis naar keuze, evenals sausjes, salades en brood, kunnen immers individueel gekozen worden. En dat past prima in deze tijd. Twee belangrijke trends zijn immers individualisering en aandacht voor culinair genot.

Wil je persoonlijk advies over een evenement en de culinaire invulling ervan? Graag zeggen we dan!


Tanja Vornberger
Directeur Eventief

Terug naar overzicht